середу, 13 березня 2013 р.

VIVA IL PAPA


Папа Римський  Франциск І
Сьогодні обрано Папу Римського . їм став кардинал Хорхе Маріо Берґольйо з Аргентини, архиєпископ Буенос-Айреса. Як понтифік він обрав ім’я Франциск, на честь святого Франциска Асизького.
 

76-річний Франциск, перший із цим іменем, став першим папою з обох американських континентів, першим єзуїтом на цій посаді і 266-м понтифіком, за офіційним підрахунком.
Новим Папою Римським став аргентинець Хорхе Берголіо (на фото), який вибрав ім'я Франциск І. Новообраному Папі 76 років.
Аргентинський кардинал Берголіо народився 17 грудня 1936 р. в Буенос-Айресі в сім'ї італійського емігранта, залізничного робочого. Молодший з п'яти дітей. Отримав диплом техніка в хімії. Вчився в семінарії Вілла Девото в Буенос-Айресі. Вступив в орден єзуїтів 11 березня 1958 р. Новіціат (період послушництва, тобто випробування вступаючих в чернечий орден новіціїв) проходив у Чилі, потім продовжив свою освіту в коледжі Святого Йосифа, в Буенос-Айресі, де отримав ліценціат з філософії. Викладав літературу, філософію і теологію в трьох католицьких коледжах Буенос-Айреса. Вільно говорить італійською та німецькою мовами. Архієпископом Буенос-Айреса був з 28 лютого 1998 р. Великий канцлер Католицького університету Аргентини.
Отже, вибори Папи Римського у Ватикані закінчені. З труби на даху капели Сикстінськой пішов білий дим, і це означає, що кардинали в ході четвертого туру голосування на другий день конклаву вибрали нового Папу Римського. Про це повідомляє "5 канал".
Три попередні тури голосування не принесли результатів.


Немає коментарів:

Дописати коментар