вівторок, 22 вересня 2015 р.

Великі справи благодійного фонду «Остравсько-Опавський дієцезіальний Карітас» для України

Представники Київської Трьохсвятительської духовної семінарії з 11 по 13 вересня взяли участь у днях України в чеському місті Острава.
Мусимо констатувати факт, що в Чеській Республіці широко розповсюджується російська пропаганда, яка дискредитує український народ. Саме тому Благодійний фонд «Остравсько-Опавський дієцезіальний Карітас» організував заходи, щоб представити чеському суспільству Україну з позитивної сторони.
Семінаристи КТДС були запрошені взяти участь у Службі Божій та Адорації, які транслювало в прямому ефірі чеське католицьке телебачення «Телевізія НОЕ». Також в рамках цих заходів був проведений «Український мініфестиваль». Тут наші брати співали духовні та народні пісні. Оскільки це вже не перші такі відвідини католиків чеської Моравії, то багато учасників фестивалю були вже знайомі з братами Київської семінарії. Щирі зустрічі та взаємна відкритість створила надзвичайно дружню і навіть родинну атмосферу.
Особливо семінаристів будує жертовність людей, які не закриваються на проблеми українців і постійно шукають шляхи допомоги. Зокрема, багато студентів нашої семінарії, які не мають можливості оплатити своє навчання, отримують допомогу від чеських сімей. Відомо, що сучасний світ схиляє людину до індивідуалізму і закритості, тому ці відкриті серця людей, які, можливо, навіть ніколи і не поїдуть в Україну, дають великий урок співчуття, любові та жертовності.
Дякуємо друзям Остравсько-Опавського Карітасу за запрошення і прийняття. Запевняємо, що молимося за кожну людину, яка дарує частинку своєї любові спільноті Київської семінарії УГКЦ і цілому українському народові.
бр. Олександр Богомаз, V курс
Медіа-центр КТДС










Немає коментарів:

Дописати коментар