суботу, 9 квітня 2016 р.

Молитва Тезе

Молитва Тезе на Парафія Різдва Пресвятої Богородиці вчора, 8 квітня. Роздуми в тиші свого серця.
Великий піст - це завжди час випробувань для кожного християнина. Що відомо простій людині про Великий піст? І не тільки людині. Наприклад, священику з досвідом або без досвіду, ченцю, черниці,підлітку, бабусі на лавці біля під'їзду, вчительці, чиновнику і т. д.? 
Ну, відомо, що треба відмовитися від скоромної їжі (м'ясо, молоко, яйця, тістечка). На цьому, мабуть, і все. Не у всіх виходить навідріз відмовитися. Тому на цьому піст припиняється.
Насправді Великий піст - це , коли ти обираєш вийти з натовпу, який кричить "Розіпни! Дайте нам Вараву, а Цього розіпни!" , долучитися до тих декількох людей, які насмілилися захистити Того, Хто йде за всіх на Голгофу, Хто падає під тяжким Хрестом тричі, бо твої упадки неймовірно важкі, але ти так і плентаєшся в натовпі.
Молитва Тезе - це роздум, що ти обираєш: плат Вероніки, котрим обтираєш Лице Ісуса, Який жертвується за тебе, чи рамено, щоб допомогти нести Йому Хрест, чи пристати до пікету тих декількох жінок, які все ж таки плачуть, а не нарікають і не зраджують .
Ти береш на себе Місію Никодима чи то Йосипа з Ариматеї і сміливо йдеш до того, хто "вершить" суд, долю, Береш на себе відповідальність свідчити Правду.Ти стаєш тою Мироносицею Соломією, Магдаленою чи Іванною, яка біжить звершити останню поміч похованому , а зустрічає Воскреслого Господа, припадає в покорі до Його стіп і не сміє підняти очей.
Молитва Тезе - це про їжу в піст. Правдиву їжу в піст.





Немає коментарів:

Дописати коментар