суботу, 9 квітня 2016 р.

Приморськ.Храмове свято.

Приморськ. Благовіщення. Храмове свято.
Приморський "Назаретянський" храм в убогій, ошатно прибраній, хатинці гостинно зустрів нас, гостей з Мелітополя Парафія Різдва Пресвятої Богородиці.
Коли майже 6 років тому отець Петро Креніцки прибув на наші таврійські терени , щоб від гір до моря нести Слово Боже, ця спільнота в Приморську постала у дуже цікавий спосіб. Люди мали спрагу Бога. Дорослі чоловіки з болем зізнавалися , що за десятки кілометрів не мають храму, де можна почути Слово українською мовою. Це був крик душ. Так  започаткувалася парафія Благовіщення Пресвятої Богородиці в місті Приморську УГКЦ.Служби правляться в пристосованому приміщенні, яке так і називають : "Назаретянський храм в Приморську." 
Святкову Літургію правили троє отців. Парафією опікуються отці - капелани з Бердянська, які почергово служать в зоні бойових дій.Ці отці трохи відрізняються від "мирних" священиків, так як їх Місія - нести Божу Любов тим, хто зі зброєю в руках боронить нашу землю від ворога.
Після Літургії було звершене водосвяття та єлеєпомазання. На дворі була невеличка, але гостинна трапеза. Ми поїхали з Приморська до Мелітополя через степи, дороги, заховавши в своїх серцях спогади про маленьку східну парафію недалеко від зони бойових дій










































Немає коментарів:

Дописати коментар