неділя, 20 травня 2012 р.

Про нас пишуть

Стаття  видана  в жовтні  минулого  року,  але  ж не  можна  її  не  розмістити,  бо  ці  події  частина  життя  парафії.

foto
Тетяна Сівак
Час Закарпаття
Жовтень — місяць особливого почитання Богородиці – Цариці Святої Вервиці, місяць подяки за дар молитви на Вервиці, яка є знаком материнської присутності Марії. Мати Божа в минулі вихідні зібрала на спільну молитву дітей своїх, через запрошення о.Петра Крініцкі у м.Мелітополі Запорізьської області.
Милосердний Бог, з благословення духівника о.Василя Копина, нагородив нас, «Матерів в молитві», які представляли Мукачівську Греко-католицьку єпархію(Міжгірський ,Іршавський, Тячівський, Рахівський, Мукачівський, Ужгородський р-ни та Ужгород і Мукачево), можливістю пережити два незабутні дні на сході нашої України, прославляючи і дякуючи Богу за Марію, за ласку називатися Її дітьми, відчувати і приймати Її любов.
Перший день зустрічі був переповнений молитвами (Вервиця, Молебень, Хресна дорога), однак Архиєрейська Божественна Літургія в каплиці Різдва Пресвятої Богородиці, яку очолив Преосвященний Владика Донецько-Харківського Екзархату Степан (Меньок) стала кульмінаційною в цій події. Хочеться відмітити радість, переживання матерів Закарпаття, які об’єдналися в спільній молитві з новоствореними спільнотами «Матері в молитві» із м.Мелітополя, с.Орлове, с.Снігурське, м.Дніпродзержинська, разом з приїзжими матерями із Запоріжжя, Кривого Рогу та інших населених пунктів.
Недільний ранок розпочався Утренею, після якої ми поїхали в с.Орлове на парафію Йоана Хрестителя з великої ласки Божої знову на Архиєрейську Службу Божу. Особлива подяка Владиці Степану, який при своїй зайнятості зміг два дні підряд посвятити цій зустрічі: служачи, спілкуючись, навчаючи.
Після смачного шкільного обіду, ще більше відчувши себе дітьми Божими, усі знову зібралися на молитву на новоствореній парафії св.Іллі. Служба Божа в с.Снігурське проводилась в сільському клубі. Надзвичайно приємно відмітити, що усюди нас зустрічала Мукачівська Богородиця, через посередництво Якої Бог привідкрив Небо і зіслав на всіх зорепад своїх ласк.
Кожна зустріч закінчується прощанням. На переповненому людьми пероні, де нас проводжав о.Петро та семінаристи із глибини наших сердець, наповнених Божою любов’ю, лунали пісні «За все Тобі я дякую», «О,Всепітая Цариця»та інші, які замітно зворушили не тільки нас, але всіх оточуючих.
Дякуємо всім, хто в будь-який спосіб брав участь в організації цієї Прощі, віддаючи належну славу, честь і поклін Всемилостивому Богові, який удостоїв нас цієї великої благодаті, низький материнський уклін о.Петру та його помічникам-семінаристам Олегу, Олександру, Григорію та вірникам всіх парафій, які гостино нас приймали.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар