понеділок, 9 січня 2012 р.

Різдво нашої парафії


6 січня о 16:00 в каплиці Різдва Пресвятої Богородиці Літургією св. Василя Великого розпочалося святкування Різдва Христового. Під час богослужіння, отримавши тайни хрещення та миропомазання, в нашій спільноті народилася доросла парафіянка. Ця подія дала нагоду цілій парафії, відректися від злого та відновити хресні обітниці  і оновленими вступити  святкування Різдвяних свят. По завершенню літургії священники (о. Петро та о. Володимир), підходячи до кожного розділили різдвяну просфору з медом.
В Святій Вечері, з традиційними дванадцятьма пісними справами, разом зі священиками взяло участь   20 вірників. Після вечері в каплиці було організовано перегляд фільму «Божественне народження». О 21:00 колядкою «Свята ніч» та зі свічками в руках розпочалось Велике Повечір’я. В ньому взяли участь священики з с. Орлове (о. Олександр, о. Сергій) та двоє братів з Дрогобицької духовної семінарії.
7 січня парафіяльна каплиця була переповнена прихожанами. В літургії взяв участь парох римо-католицької громади в Мелітополі о. Адам. Він привітав нашу спільноту з Різдвом. Дитяча організація «Молода Січ», на чолі з п. Тамарою Бахтерєвою  підготувала різдвяну виставу. Своєю колядою вони ще більше підняли різдвяний настрій присутнім.
Впродовж 7 – 8 січня церковна коляда несла різдвяний дух сім’ям нашого міста. Увечері коляда залунала біля головної ялинки міста. 8 січня діти з вертепом завітали до с. Лазурне Мелітопольського району. В Орловому, Снігурівці та Токмаку, під проводом о. Олександра та о. Сергія колядували парафіяни з с. Орлове та семінаристи Дрогобицької духовної семінарії.
Адміністратор парохій в Мелітопольському та Токмацькому районах о. Петро висловлює щиру подяку всім вірникам, яки брали участь у підготовці та проведенні різдвяних свят.
Мир і благословення Бога Всемогучого вам та всім людям доброї волі!
Христос Рождається! Славіте Його!
о. Петро Креніцький    

1 коментар:

  1. Дякуємо за надану можливість доторкнутися до справжнього святкування Різдва Христового.З подякою вірники.

    ВідповістиВидалити