понеділок, 9 січня 2012 р.

Катехизм «Христос – наша Пасха»

У вступному слові до Катехизму УГКЦ Блаженніший пригадує слова свого попередника кардинала Любомира Гузара, який пояснював потребу такого видання так: «Наука Христова є одна й та сама для всіх, віра Христова також та сама для всіх католиків незалежно від того, якого обряду вони не були б і до якої помісної Церкви не належали б. Натомість богословське розуміння Богом об'явлених Правд може бути іншим у різних культурах, як бувають різними літургійні обряди».


Катехизм «Христос – наша Пасха» продовжує традицію писаних чи друкованих катехизмів УГКЦ, початки якої сягають ще XVI ст. Відтоді й досі не було століття, в якому не з'явився б новий Катехизм. Якщо згадати хоча б деякі, то уваги заслуговують «Катехизм» з XVII століття, укладений святим священномучеником Йосафатом, Архиєпископом Полоцьким, Катехизм під назвою «Народовіщаніє іли слово к народу католическому» з XVІІІ століття, «Великий катехизм для парафіяльних шкіл» з XIX століття і Катехизм «Божа наука» з XX століття.


Під час  святкування Св.Миколая віряне нашої  парафії  отримали у  подарунок Катехизм «Христос – наша Пасха» ,  але ті, хто  бажає  мати  його  електронний  примірник, можете  скачати його на  нашій сторінці.

2 коментарі:

  1. Перепрошую, а де саме скачати? Не можу зрозуміти!

    ВідповістиВидалити
  2. Права колонка, зображення катехизму, тисніть на зображення!

    ВідповістиВидалити